T 0318 51 90 39

Wooncomplex Zuidoever Amsterdam

Het project Wooncomplex Zuidoever in Amsterdam breekt rigoureus met de bestaande opzet van verzorgings- en verpleeghuizen! Het biedt comfort en veel privacy zodat de bewoners zoveel mogelijk kunnen blijven leven zoals ze dat gewend zijn.
Zuidoever is een wooncomplex met 54 huurappartementen voor ouderen met een zorgindicatie. De appartementen liggen aan een prachtige en ruime buitentuin en rondom een wintertuin met glazen overkapping. Dit maakt het mogelijk om vrijwel het gehele jaar ‘buiten’ te zijn. De groene daken, de ‘wintertuin’, het voor alle bewoners toegankelijke gebied met balustraden met geïntegreerde bloembakken zorgen ervoor dat deze mensen echt kunnen leven in het groen!

Het is het eerste project volgens ‘De Oevers’, de nieuwe woon-, zorg- en welzijnsformule van de Amsterdamse zorgorganisatie Cordaan. De Oevers omhelst een kwalitatief hoogwaardige woon- en leefomgeving waar de bewoners zich in de diverse fasen van hun ziekte op hun gemak voelen en gelukkig zijn. Uitgangspunt is dat het activeren van ouderen leidt tot een betere leefkwaliteit én een efficiëntere zorg. Zuidoever is ontworpen om dat te faciliteren en te stimuleren.

Opdrachtgever: Zorgorganisatie Cordaan
Architect: TANGRAM Architekten

 

 

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Meer projecten: