CasaNova is een van de laatste toevoegingen aan de Rotterdamse Wijnhaven. En met zijn spectaculaire vorm en 110 meter hoogte meteen ook een van de opvallendste. De toren met 116 koopappartementen is ontworpen door Barcode Architects, dat ook tekende voor de naastgelegen toren The Muse. Het torenensemble deelt op verdieping vijf een bijzondere daktuin van 1.500 m² die door Jeroen Hamers is ingericht als verblijfsgebied met gezamenlijke tuinkeuken, de zogeheten ‘Infinity Garden.’

Elke toevoeging van groen in een versteende stedelijke omgeving als het centrum van Rotterdam is een plus. De bomen, struiken, grassen, kruiden en andere planten op de daktuin van CasaNova zorgen voor een lokale verrijking van de biodiversiteit. Hamers verwacht dat de daktuin en de gekozen beplanting een grote verscheidenheid aan vogels, vlinders en andere insecten aan kan trekken. Verder zorgen schaduw en verdamping voor verkoeling en dus een bijdrage aan de strijd tegen de hittestress. En de retentie van water in de substraat- en drainagelaag draagt bij aan het afvlakken van de neerslagpieken. Ten slotte zijn er niet alleen op het hoogste dak PV-panelen geplaatst, ook in enkele plantenbakken zijn donkere, vrijwel onzichtbare PV-panelen verwerkt.

Dit project staat beschreven in Vakblad Roofs

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.