Binnen Koninklijke Ginkel Groep is er enorm veel kennis op het gebied van water. Deze kennisbron wordt gevormd door gedreven adviseurs die zich niet alleen bedrijfsmatig inzetten om zo efficiënt mogelijk met water om te gaan, maar ook privé graag een steentje bijdragen.

Zo’n collega is Mark Rotteveel.  Als projectadviseur bij Koninklijke Ginkel Groep draait het werk van Mark al zeventien jaar om ‘alles wat groen is en leeft’.

“Mijn missie is het inzetten van groen als oplossing voor diverse maatschappelijke uitdagingen, met name de gezonde en klimaatbestendige stad. De oplossing daarvoor wordt gevormd door biodiversiteit en water.”

Bij de bouw van hun nieuwe woning in Boskoop hebben Mark en zijn vrouw Elvira het initiatief genomen om een vergaand duurzaam watersysteem aan te leggen. Hiermee willen ze, naast het creëren van een duurzame woning, een bijdrage leveren aan de noodzakelijke watertransitie door het ontwikkelen en delen van kennis en ervaring. En dat werkt. Zo gebruiken ze met hun gezin van vier slecht tien procent drinkwater. Voor douche, wasmachine, vaatwasser, toilet en tuin wordt honderd procent regenwater ingezet. Met een slimme combinatie van zuiverings- en recirculatiesystemen is bewezen dat het mogelijk is.

Benieuwd hoe?  Lees erover in het E&W magazine.

Koninklijke Ginkel Groep heeft een whitepaper ontwikkeld over de cruciale rol van water in het transformeren van stedelijke omgevingen. Onze steden moeten transformeren naar groene, duurzame en circulaire steden om toekomstbestendig en klimaatadaptief te worden én blijven. Een andere (circulaire) omgang met water speelt daar een essentiële rol in.

De pilot ‘Circulair watersysteem particuliere woning’ van Mark en Elvira is ook in deze whitepaper opgenomen als een onderdeel van de oplossing.

Download nu het whitepaper ‘Elke druppel omkeren’ en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van watercirculariteit.

Beeldmateriaal: Arno Massee

Advies van een projectadviseur
Advies van een projectadviseur

Ik ben Mark Rotteveel en adviseer u graag