Wie dagelijks van A naar B reist met de trein en weleens uitkomt in Utrecht, zal het niet zijn ontgaan dat dit gebied steeds groener wordt.

Stationsplein Oost beschikt over een daktuin van bijna 8.000 m2 en is de groene schakel tussen Utrecht Centraal, Hoog Catharijne en de binnenstad van Utrecht. Onder deze daktuin is ’s werelds grootste fietsenstalling gesitueerd met maar liefst plek voor 12.500 fietsen. Met het verdwijnen van de vele fietsen op straat is er meer ruimte voor groen.

De Koninklijke Ginkel Groep heeft zorggedragen voor verschillende onderdelen van de dakopbouw van het plein waaronder de drainagelagen, gazons en bewateringstechniek. Een logistieke uitdaging was het transport van 11 zware bomen die nu het plein sieren.

Utrecht Centraal is inmiddels bekend terrein voor ons. We zijn enorm dankbaar dat onze kennis over groen en vakmanschap op waarde wordt geschat en dit heeft geleid tot de volgende projecten rondom Utrecht Centraal (aanleg, onderhoud en engineering): Stationsplein Oost, The Green House, Rijkskantoor De Knoop, Wonderwoods, Jaarbeursplein, Rabobank.