T 0318 51 90 39

Yes!! Circulair Biopartner5-gebouw Leiden wint Natuurpro-prijs 2021!

12 november 2021 - Ginkel

Tijdens de landelijke Natuurpro-dag in Elst, werd de Natuurpro-prijs 2021 uitgereikt aan het Biopartner5-gebouw in Leiden. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een project dat onder meer een positieve impact op de lokale biodiversiteit heeft.

Natuurpro is een netwerk van natuurprofessionals, waaronder hoveniers, ecologische adviesbureaus en landschapsarchitecten, die samen willen bijdragen aan een natuurlijke leefomgeving, zowel in het stedelijke als landelijke gebied.

Biodivers, klimaatadaptief en circulair
Uiteindelijk was de grootste impact op de biodiversiteit per vierkante meter de doorslaggevende factor voor de winnaar van dit jaar: het Biopartner5- gebouw in Leiden. Hier heeft Baljon Landschapsarchitecten, in samenwerking met Popma Ter Steege en de Koninklijke Ginkel Groep, gezorgd voor de ontwikkeling van een biodivers, klimaatadaptief en circulair gebouw. In dit project is (inheemse) beplanting verwerkt een binnentuin, in de binnen- en buitenruimte en in de muren van het gebouw. Voor de bewatering wordt regenwater opgevangen en ondergronds gebufferd, zodat het gebruikt kan worden in droge periodes.

Andere genomineerden
De jury bestond uit landschapskunstenaar Jeroen van Westen, Tom Bade van het bedrijf Triple E en Job Claushuis van De Schoonste Lusthof. Het drietal loofde de zeven genomineerde projecten om de ’toenemende kwaliteit, alomvattendheid en innovatiekracht’.

Andere projecten die meedongen naar de Natuurpro-prijs waren onder meer de ecologische zone Melksteeg te Amersfoort, ontworpen door H+N+S Landschapsarchitecten, de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen van Smitsrinsma en de Van de Haar Groep, en de woonwijk de Akkerwinde van de Koninklijke Ginkel Groep en Buiting Advies.

Lees hier meer over het project: BioPartner5 (ginkelgroep.nl)

Bron: Vakblad Stad + Groen
Auteur: Karlijn Klei