Record

Buiksloterham kavel 20a is een gebouw waarbij alles draait om circulariteit. Zo is bijvoorbeeld de constructie van de 45 m1 hoge toren geheel opgetrokken uit Europees loofhout. Door houten kolommen slim te combineren met houten dragende wanden werd het mogelijk een gebouw van deze hoogte te realiseren. BSH20a wordt daarmee anderhalf keer hoger dan Nederlands huidige hoogste houten gebouw.

Beplanting

De houten woontoren is beplant met 28 grote meerstammige heesters, geselecteerd op de kwekerij van Gebr. Van den Berk, en 31 gevelvlakken met klimplanten. De platte daken zijn afgewerkt met waterbufferende groendaken in combinatie met PV-panelen. De Koninklijke Ginkel Groep realiseert ook de geleidingsconstructies voor de klimplanten. Als groeimedium dient een beproefde systeem-opbouw van Optigroen dak- en gevelbegroeiing.

Er wordt een innovatief waterbesparend watergeefsysteem aangebracht, waarmee de beplanting onder extreme omstandigheden kan blijven floreren. De groene elementen spelen namelijk een belangrijke rol bij het behalen van de circulariteitsdoelstelling.
Toegepaste materialen zijn daarom ook zorgvuldig gekozen op maximaal gebruik van hergebruikte materialen en/of hernieuwbare grondstoffen.

Realisatie

Start: medio 2018

Oplevering: Medio 2019

De heesters

De meerstammige heesters werden de voorgaande winter in airpot gezet. Deze planten zijn vervolgens door Gebr. Van den Berk een jaar verder voorgekweekt, zodat het planten van de grote heesters ook hartje zomer mogelijk werd.

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.