Optigroen-daktuinen heeft samen met Heem-natuurontwikkeling in de achterliggende jaren gewerkt aan de ontwikkeling van speciale HEEM-substraten.

Inheems

Deze substraten zijn uniek omdat hiermee de eigenschappen van de verschillende grondsoorten in Nederland natuurgetrouw worden nagebootst. Op deze substraten worden genetisch zuivere, gebiedseigen HEEM-kruiden ingezaaid: soorten die van nature in het gebied thuishoren.

Samen met de hoge watervasthoudendheid, wordt hiermee een robuuste basis gelegd, waar veel meer plantensoorten zich blijvend kunnen vestigen. Het resultaat is ook op langere termijn een maximum aan biodiversiteit.

Zonnepanelen

Naast de natuurdaken zijn er op het dak ook nog 129 st. PV-panelen geplaatst.
De stroken tussen deze panelen zijn opgevuld met mos-sedum, waardoor het dak maximaal van groen is voorzien.

Inmiddels is het dak nagenoeg gereed.

Alleen het inplanten van een deel van de plugplanten en het inzaaien van een kruidenmengsel resteert nog.
Daarna is het wachten op een fantastisch bloeiende vegetatie!

Dit project is tot stand gekomen door een fijne samenwerking van Gemeente Hellevoetsluis; BOKO dakbedekkers Westknollendam en Zonne Panelen Vlaardingen en de Koninklijke Ginkel Groep.

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.