T 0318 51 90 39

Interieurbeplanting Lely Campus Maassluis

Van Ginkel Interieurbeplanting Lely Campus te Maassluis heeft het binnengroen gerealiseerd.

Hierbij zijn verschillende facetten van interieurbeplanting toegepast zoals Planten in potten, Boom in ontvangstruimte en vitaal groen in een assemblagehal.

De binnentuin is onderdeel van het project ‘Lely Campus’. Van Ginkel Interieurbeplanting heeft naar een ontwerp van plein06 en in samenwerking met plein06, Doepel Strijkers en ConsortArchitects deze binnentuin gerealiseerd.

Dit project is genomineerd voor Interieurbeplanting van het Jaar 2017 geïnitieerd door de brancheorganisatie VHG.

Interieurbeplanting Lely

Binnentuin In de duurzame productielocatie van de Lely Groep in Maassluis ligt een groene binnentuin ter grootte van 100 m2. Een eyecatcher in het midden van de grote bedrijfshal. Deze binnentuin zorgt niet alleen voor een bijzondere werkomgeving, maar draagt vooral bij aan een goede zuurstof- en vochtregulatie.

Binnen de witte kaders staat een elftal bomen met daaronder grassen. Door het grote daklicht valt er een bijzondere lichtinval in de hal tussen de bomen.De tuin functioneert als groene long in de assemblagehal van het fabrieksterrein. . Rondom de binnentuin vinden precieze pre-assemblage activiteiten plaats waarvoor goed licht een belangrijke vereiste is. Voor de medewerkers is de binnentuin een echte aanwinst in hun dagelijkse werkomgeving. Ook de 6.000 bezoekers die Lely jaarlijks in de productielocatie ontvangt zijn positief verrast wanneer zij in de fabriek bomen zien staan. Menigeen voelt ook even of de bomen wel ‘echt’ zijn.

De bomen zijn zorgvuldig gekozen: ‘Bucida Buceras’. Deze tropische boomsoort kan het binnenklimaat van de hal goed aan en heeft toch een inheemse uitstraling. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te snoeien om de bijzondere lichtinval te kunnen behouden. Onderin groeit de grassoort ‘Liriope’. Dit gras heeft een hoge dichtheid waardoor er een volledige groen tapijt ontstaat. Door de lengte van het gras valt het net iets over de witte rand van de tuin heen.

 

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer projecten: