T 0318 51 90 39

Kontakt der Kontinenten verduurzaamt landgoed

De Koninklijke Ginkel Groep is inmiddels 6 jaar betrokken bij het renoveren en verduurzamen van het landgoed van het Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Van het plan tot en met de uitvoering.

Het landgoed van het conferentiehotel telt maar liefst 10 hectare. Diverse delen hebben we al mogen renoveren, waaronder de hoofdingang. Hier is een gestucte wand aangebracht. In Cortenstaal is de naam en het logo van Kontakt der Kontinenten aangebracht.

In de komende maanden zal het terrein rondom het Cenakel (een oud klooster op het terrein) en het parkeerterrein worden aangepakt. Later dit jaar zal het parkeerterrein ook worden uitgebreid.

Met de uitbreiding van dit parkeerterrein zal er rekening worden gehouden met de bossfeer van het landgoed. Door verantwoord bosbeheer en door het toevoegen van beplantingen zal de natuurwaarde van het landgoed op een verantwoorde manier worden verhoogd.

Het landgoed wordt klimaatbewust ingericht. Zo is er een wadi gecreëerd. Een wadi is een voorziening voor de infiltratie van regenwater. Hierin kan het regenwater zich verzamelen en in de bodem infiltreren. Een wadi helpt verdroging van de bodem tegen te gaan, vormt een buffer bij overvloedige regenval en draagt bij aan de zuivering van het water. Dit zal ook een positief effect hebben op de natuurwaarden van het landgoed.

Bureau Hager en Huigens is verantwoordelijk voor het landschappelijke ontwerp.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Labels voor dit project:


Meer projecten: