T 0318 51 90 39

Openbaar natuurzwembad De Loete

Projectinformatie:

Afmeting natuurzwembad:1200 m2
Zwemgedeelte:800 m2
Plantenzone400 m2
Sproeifilter:350 m2
Subsidie:Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland
Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA)

Op een prachtige plek aan de Vlist in Haastrecht bouwen wij het aan tweede openbare natuurgezuiverde zwembad van Nederland, Natuurlijk De Loete!

Het natuurzwembad heeft een totaal oppervlakte van 1200 m2 (zwemgedeelte 800 m2 en plantenzone 400 m2).
De duikplanken komen op de kopse kant van het bad waar ook het plantengedeelte is. Je duikt straks letterlijk vanuit de planten het natuurgezuiverde bad in! En nee, je komt dan niet te zwemmen tussen de planten. Het plantgedeelte is afgescheiden van het zwemgedeelte. De planten en regeneratiezone zorgen, samen met het naastgelegen sproeifilter (350 m2), voor schoon, kraakhelder en zacht zwemwater zonder chemicaliën. Je staat straks ook niet met je tenen in het zand. Het huidige bad blijft behouden, we bekleden het met een speciaal folie. Het bad zal worden verwarmd door zonne-energie. De omliggende tuin mogen we ook aanleggen naar het plan van Tuinontwerp Bureau Hager & Huigens.

De muren voor het plantenfilter zijn net gemetseld. Één bad is al bekleed met PVC folie (patinagroen). Het sproeifilter en het plantenzone bekleden we met zwart EPDM folie.

We houden jullie graag op de hoogte van de bouw. Eind april 2021 is het bad voor publiek geopend!

 

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer projecten: