Boomverzorging is niet alleen van belang in de jeugdfase, maar ook in de volwassen fase. In deze periode is boomverzorging belangrijk, om de boom te kunnen bijsturen waar nodig en de veiligheid te kunnen garanderen. De verzorging van de boom verschilt per boom. Om deze reden is het belangrijk dat elke specifieke boom wordt geanalyseerd, bijvoorbeeld door een boomadviseur

Voordelen van boomverzorging

Het belangrijkste voordeel van boomverzorging is de groei van de boom te bevorderen, om de boom zo lang en zo mooi mogelijk te kunnen houden. Dankzij boomverzorging wordt de vitaliteit van de boom gewaarborgd.

Voordelen van bomen

Boomverzorging is zo belangrijk, omdat bomen erg belangrijk zijn. Zo verbeteren bomen de luchtkwaliteit en hebben ze een gunstige invloed op het stadsklimaat. Daarnaast hebben bomen natuurlijk een ethische waarde. Verder heeft een boom functies die misschien niet direct bij iedereen opkomen. Zo verzekeren bomen privacy in bijvoorbeeld tuinen, ze accentueren wegen en paden, ze breken een ruimte en ga zo maar door. Dit alles bij elkaar maakt een boom, en daardoor boomverzorging, onmisbaar in deze wereld.

Wat doet een boomverzorger?

Boomverzorger is een vak apart, boomverzorging is een ware specialisatie. Een boomverzorger houdt zich met verschillende dingen bezig. Denk hierbij aan het verwijderen van dood hout en het snoeien van de zwakke takken. Zo krijgt de boom door middel van boomverzorging zijn sterkste vorm. Daarnaast beoordeelt een boomverzorger aan de hand van boomonderzoek hoe vitaal de boom is, om zo te bepalen of deze gesnoeid of gerooid moet worden.

Ook kan het gebeuren dat een boom wortelstimulering nodig heeft in de vorm van bemesting of beluchting, omdat de groei van de boom gestagneerd wordt. Ook dit zijn taken van een boomverzorger.

Kortom boomverzorging is in alle levensfasen van de boom belangrijk om de boom gezond en vitaal te krijgen en ook te houden.