Groen om u heen

Bij Ginkel Groep zetten wij ons graag in om uw tuin of buitenruimte zo optimaal mogelijk aan te leggen en te onderhouden. Wij begrijpen namelijk de immense meerwaarde die dat met zich meebrengt. Wij doen dit voor particulieren, maar ook voor bedrijven of de gemeente. Uw leven vergroenen kan op verschillende manieren. In deze uitgebreide blogpost, lopen wij graag de tuininrichting mogelijkheden met u door.

 

Inhoud

1. Tuininrichting
2. Tuinonderhoud
3. Groenonderhoud vaste projecten
4. Daktuinen en dakterrassen
5. Groene gevels
6. Boomverzorging
7. Zwemvijvers en waterpartijen
8. Interieurbeplanting
9. Natuurontwikkeling
10. Terreininrichting
11. Innovatief groen
12. Advies

 

1. Tuininrichting

Mensen die in een appartement wonen kunnen het voor u bevestigen. Het gebrek aan een tuin is -helemaal in de zomer- echt een gemis. Heerlijk naar buiten kunnen zonder uw eigen terrein te hoeven verlaten, verhoogt de kwaliteit van leven.

Hoe u de tuin wil laten inrichten, is natuurlijk aan u. Iedereen heeft immers andere wensen. Bij Ginkel Groep hebben wij ervaring in allerlei soorten tuinen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Klassieke tuinen
 • onderhoudsvriendelijke tuinen
 • kindvriendelijke tuinen
 • Moderne tuinen
 • Exclusieve tuinen
 • Stadstuinen

Dus ook uw droomtuin kan werkelijkheid worden.

 

2. Na tuininrichting komt tuinonderhoud

U wilt natuurlijk optimaal genieten van uw tuin. U zult deze dan goed moeten onderhouden. Om uiteenlopende redenen, schiet dit er nog wel eens bij in. Geen tijd, niet de juiste kennis, slecht ter been, etc. Maar de volgende keer dat het lekker weer is, wilt u natuurlijk weer graag buiten zitten. Een slecht onderhouden tuin ziet er dan toch een stuk minder uitnodigend uit. Het zou jammer zijn om uw zomerse genietmoment mis te lopen!

De oplossing is het uitbesteden van uw tuinonderhoud. De hoveniers van Ginkel Groep beschikken over de juiste kennis en ervaring om uw tuin in de best mogelijke staat te houden. In overleg met u bekijken we hoe vaak per jaar uw tuin een onderhoudsbeurt nodig heeft. Dat betekent voor u een fantastische tuin én de tijd om ervan te genieten!

 

3. Groen onderhoud vaste projecten

Niet alleen bij particulieren is een goed aangelegde tuin belangrijk. Bij veel bedrijfspanden vindt men tuinen en parkeerplaatsen. Vaak staan hier bomen, struiken en lage heggen. Als ondernemer wilt u zich hier niet te veel mee bezig houden. U bent immers bezig met uw core business.

Daarom focussen wij ons op gehele ontzorging. Uw is pand in meer of mindere mate uw visitekaartje. Het moet er daarom goed uitzien. Mensen beoordelen vaak eerst de buitenkant. Pas als dat is goedgekeurd, heeft men aandacht voor de binnenkant. Dat is natuurlijk jammer, maar wel de realiteit. De Koninklijke Ginkel Groep zorgt ervoor dat de buitenruimte van uw pand er keurig netjes bij ligt. U kunt zich daarom 100% inzetten voor uw klanten.

 

4. Daktuinen en dakterrassen

Wie zegt dat tuininrichting alleen op de begane grond mogelijk is? Dakterrassen worden per minuut populairder. De mogelijkheid om van extra groen te genieten vanaf uw dak spreekt natuurlijk ook tot de verbeelding. Hoog op een gebouw met een prachtig uitzicht en toch het comfort van een goed aangelegde tuin. Compleet met bomen, struiken en bloemen.

Er zijn verschillende redenen waarom een dakterras zo snel aan populariteit wint.

 1. Het ziet er mooier uit, dit verhoogd de esthetische waarde maar ook de monetaire waarde van uw pand.
 2. U bespaart op verschillende kosten. Met een daktuin gaat uw dak namelijk langer mee en zorgt dit voor extra isolatie.
 3. Een daktuin is goed voor het milieu, extra groen filtert de lucht op CO2 en schadelijke stoffen.
 4. Mensen voelen zich beter met uitzicht op groen. Sterker nog, patiënten in ziekenhuizen met uitzicht op groen, herstellen sneller.

Een daktuin is daarmee een goede investering in uzelf en uw personeel.

 

5. Verticale tuininrichting door groene gevels

De stad heeft vaak een hard aangezicht met nog maar weinig ruimte voor groene voorzieningen. De overvloed aan beton en staal zorgt voor een grauwe uitstraling. Dat vinden we jammer. Gelukkig doet zich de oplossing ook steeds vaker voor. Namelijk groene gevels.

Kleine, verticale oppervlakken lenen zich perfect voor klimplanten. We zien dit vaak bij muren, balkons en in stadstuinen. Daar komen zij natuurlijk optimaal tot hun hun recht. De groene gevels dragen daarmee niet alleen bij tot extra woongenot. Ook de biodiversiteit in de stad en zelfs de temperatuur wordt verbeterd. Genoeg reden dus om die saaie muur eens aan te pakken. Dat hoeft niet alleen buiten. Ook binnen staat een begroeide, groene muur fantastisch.

Bij Ginkel Groep hebben we gelukkig al behoorlijk wat ervaring opgedaan. Wij kunnen daarom complete systemen voor u installeren. Die komen inclusief dripleidingen en drainage-systeem. Daarna laten we u natuurlijk niet zitten. Ook het onderhoud kunt u bij ons regelen. Zo blijft uw groene gevel in topconditie.

 

6. Boomverzorging

Boomverzorging is van essentieel belang om bij te dragen aan de gezondheid van onze leefomgeving. Bomen zijn namelijk zeer waardevol voor de natuur om ons heen. Eén van de belangrijkste taken rondom boomverzorging is dan ook het snoeien. Dit klinkt misschien gek dat het knippen aan bomen juist zo goed voor ze is. Toch is dat zo. Vooral oude bomen hebben vaak te lijden aan het gewicht van hun takken. Deze kunnen op een nare manier afbreken en naar beneden vallen. Dat is niet alleen gevaarlijk voor de mensen die onder de takken lopen. Het zogenoemde “uitdun snoeien” zorgt voor een gestimuleerde groei en wortelontwikkeling. Zo houden we de bomen én de mensen gezond.

Er komt natuurlijk veel meer kijken bij het verzorgen van bomen. Dit kan te maken hebben met bewateren, bemesten en zelfs het vervoeren van bomen. Ginkel Groep kan dit allemaal voor u verzorgen. Daarmee houden we uw bomen gezond en veilig.

 

7. Zwemvijvers en Waterpartijen

Een zwembad is natuurlijk heerlijk in de zomer. In de winter ligt het er echter verlaten bij. Dan lijkt zo’n zwembad toch ineens een beetje knullig. Daar hebben we wat op gevonden. Namelijk een natuurlijk ogend zwembad. Dat lijkt op een vijver waar ook in gezwommen kan worden. Compleet met een natuurlijk waterzuiveringssysteem! Dat heeft verschillende voordelen.

 1. Geen gebruik van chemicaliën zoals Chloor
 2. Lijkt precies op een vijver, dus ook in de winter een prachtig uiterlijk
 3. Hetzelfde gebruiksgemak als een normaal zwembad
 4. 10 jaar garantie
 5. Beter voor het milieu, dus klaar voor de toekomst

Als u toch al denkt aan een zwembad in de tuin, is een zwemvijver dus zeker het overwegen waard.

 

8. Interieurbeplanting

Ginkel Groep wordt steeds meer gevraagd voor innovatieve, groene oplossingen voor het interieur. Tuininrichting is dus niet alleen voor buiten! Meer en meer mensen onderkennen dus het nut van planten in hun kantoren! Dat is ook niet zo gek. Voldoende groen op kantoor zorgt voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit! De mens behoort in de natuur, hoe meer dat op kantoor nagebootst kan worden, hoe beter men zich voelt.

Wij zorgen daarom niet alleen voor een optimale groenverdeling bij u op kantoor. Ook bekijken wij welke planten het meest tot hun recht komen. Het positieve effect dat dit meebrengt, is direct merkbaar! Daar stopt de service echter niet, wij komen op afgesproken tijdstippen langs om uw planten te verzorgen! Zo profiteert u van alle voordelen, zonder dat u er omkijken naar heeft.

 

9. Natuurontwikkeling

De overheid zet zich inmiddels al jaren in om steden groener te krijgen. Toch dijen steden steeds verder uit, waardoor de natuur vaak plaats moet maken. Om de steden relatief groener te krijgen, moet een bepaald gedeelte van elke nieuwe wijk daarom worden besteed aan groen- of natuurvoorzieningen.

Het wordt opgemerkt dat de wijkbewoners zich niet alleen beter voelen met meer natuur om zich heen, maar ook gezonder! We laten de natuur daarbij het liefst zo veel mogelijk in ‘originele staat’. Dat wil zeggen dat we gebruik maken van planten, grassen en andere begroeiing die sowieso al in het gebied voorkomt. Dat is goed voor de leefomgeving en voor de dieren die in het gebied voorkomen. Uitheemse soorten kunnen namelijk een groot gevaar vormen voor de al bestaande natuur. Men kan de natuur immers niet beschermen door deze te ontregelen.

Meer informatie over dit boeiende onderwerp kunt u vinden op deze pagina.

 

10. Terreininrichting

Als u een grote open ruimte heeft, dan bent u wellicht eerder op zoek naar terreininrichting dan naar tuininrichting. Dit is het inrichting van o.a. tuinen en parken op Eredivisie niveau. Op grote plotten land hebben we vaak te maken met looppaden, bankjes, parkeerplaatsen, verschillende soorten groen en meer. Dit vergt een goede aanpak en logistieke planning. Ginkel Groep heeft hier gelukkig al veel ervaring in.

 

11. Innovatief groen

De toepassing van groen wordt steeds diverser. Steeds vaker zien we foto´s van flatgebouwen en woontorens die langs de zijkanten begroeid zijn met allerlei bomen en planten. Dat is echter slechts één van de nieuwe manieren waarop innovatief groen wordt toegepast.

Ook in speeltuinen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en elementen. Het blijkt dat samenwerking en creativiteit bij kinderen daardoor wordt gestimuleerd. Eén nieuw soort ´speeltoestel´ die steeds vaker te vinden is, is een levende klimboom. Dit is simpelweg een boom waarin kinderen gemakkelijk kunnen klimmen. Dat komt dankzij de brede takken die al laag bij de grond uit de boom groeien. Dit heeft verschillende voordelen:

 • Het kind moet zijn/haar lichaam actief inzetten om de top te bereiken. Dit is gezonde lichaamsbeweging.
 • De coördinatie van handen en voeten wordt ontwikkeld.
 • Door het klimmen worden grenzen verlegd. Een kind die bomen klimt, heeft geen hoogtevrees.

Visie en durf
Het vergt iemand die out of the box denkt om dit soort projecten te starten. Bij Ginkel Groep werken we dan ook graag samen met partijen die over de juiste visie en durf beschikken om groen op een innovatieve manier in te zetten. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over innovatief groen, inclusief foto’s van projecten.

 

12. Advies

Het kan zijn dat u alleen een vraag wil stellen. Dat kan natuurlijk ook. Wij hebben jarenlange ervaring in de meest uiteenlopen situaties. Wij kunnen u dus een gericht advies geven met betrekking tot uw groenvoorzieningen. Op onze adviespagina kunt u projecten vinden waarin ons advies het verschil heeft gemaakt.

 

Neem contact op met Ginkel Groep

Zoals u ziet zijn onze diensten divers. Het maakt daarom niet uit tegen welk groen-probleem u aanloopt. Wij hebben de ervaring om u verder te helpen. Neem vandaag nog contact op. U zit nergens aan vast en wellicht kunnen wij u een passende oplossing bieden.

Ginkelgroep
Tuinaanleg particuliere tuin in Oegstgeest

Neem contact met ons op.