Sinds 1903

T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Mark Rotteveel

Mark Rotteveel
Projectadviseur Natuurontwikkeling

T: 06 - 51 22 38 03
E: mrotteveel@ginkelgroep.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Contactpersoon

Walter van de Werken

Walter van de Werken
Projectadviseur Dak - en gevelbegroeiing

T: 06 - 49 40 56 66
E: wvandewerken@ginkelgroep.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Contactpersoon

Leo van Dalen

Leo van Dalen
Projectadviseur Dak- en gevelbegroeiing

T: 06 - 20 53 70 46
E: lvandalen@ginkelgroep.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Contactpersoon

Zwemvijvers - Jorrit Zwart

Jorrit Zwart
Projectadviseur Zwemvijvers en particuliere tuinen

T: 06 - 49 40 95 00
E: jzwart@ginkelgroep.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Contactpersoon

Bert van Polen

Bert van Polen
Adviseur Boomverzorging

T: 06 - 49 41 06 66
E: bvanpolen@ginkelgroep.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Contactpersoon

Bart Dijkman

Bart Dijkman
Vestigingsleider en Specialist interieurbeplanting

T: 06 - 53 64 73 22
E: bdijkman@ginkelgroep.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Advies

Advies nodig bij groene vraagstukken?

De Koninklijke Ginkel Groep is in alle domeinen actief met het duurzaam vergroenen van de leefruimte en van gebouwen. We kunnen stellen dat elke gebruiker (lees: klant) bepaalde verwachtingen en wensen heeft met betrekking tot het eindresultaat. Omdat elk facet in de groene leefomgeving weer anders, dus uniek, is leert de ervaring dat een gedegen advies vaak wenselijk is.

Voorbeelden waar een advies bepalend kan zijn:

 • Plantkeuze
 • (Bouw-) constructies
 • Indeling
 • Materiaalkeuze
 • Implementeren van specifieke wensen
 • Hoeveelheid zonlicht
 • Bodemsoort
 • Omgeving

Het streven is uiteraard dat de wensen van de klant en het concrete aanbevelingen van onze specialist uiteindelijk moet leiden tot een geweldig eindresultaat! U kunt met uw ‘groene’ vragen terecht bij de vestiging bij u in de buurt, zie contactgegevens onder ‘Over ons – vestigingen’, of u kunt contact opnemen met een van onze specialisten, zie onder.

Projecten van Advies:

Het World Horti Center is een bijzondere plek! Het World Horti Center wordt een internationaal gericht toonaangevend centrum gericht op de tuinbouwsector waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Demokwekerij Westland en MBO Westland nemen hier hun intrek en zien uit naar een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven op het gebied van onderzoek en onderwijs. Actuele thema’s als watermanagement, voedselvoorziening, voedselveiligheid, welbevinden en duurzaamheid zijn een belangrijk onderdeel van het centrum. In opdracht van Lentiz heeft de Koninklijke Ginkel Groep op deze locatie maar liefst 70 groene gevels gerealiseerd! De projectengineering, bouwbegeleiding, beplantingsadvies en montage is verzorgt door de Koninklijke Ginkel Groep. Het gaat hierbij om: 450 m2 groenwand, 12.000 planten, 16 verschillende plantsoorten en 4 verschillende bloeivormen, variërend in de seizoenen! Ook is er een meerjaren-onderhoudsovereenkomst afgesloten voor dit project.

In Bergschenhoek ligt het natuur- en recreatiegebied Hoge Bergsche bos. De heuvels in dit gebied zijn van oorsprong oude afvalbergen. De afdeklaag van een van de heuvels bleek te dun te zijn en dat was de aanleiding om dit gebied te herinrichten. Het aanwezige bos op deze heuvel moest verwijderd worden om een nieuwe afdeklaag aan te brengen. De Koninklijke Ginkel Groep heeft in samenwerking met de Grondbank Nederland BV dit project gerealiseerd. Naast het verwijderen van het bos om het aanbrengen van een nieuwe afdeklaag mogelijk te maken is direct de kans aangegrepen om de recreatieve mogelijkheden te vergroten en een biodiversiteitsimpuls te geven aan het gebied. Volgens een ontwerp van Buiting Advies is een nieuw, ecologisch bos aangeplant. Daarnaast zijn diverse zichtlijnen ingevuld met bloemrijke Heem-kruidenvegetaties. In samenwerking met de MTB-vereniging en het aanwezige outdoorcentrum is een mountainbikeroute gerealiseerd.  

Als partner van RANOX natuuraannemer heeft de Koninklijke Ginkel Groep een poel voor de kamsalamander gerealiseerd, het betreft hier het Project HOV ’t Gooi. Provincie Noord-Holland gaat voor het aanleggen van infrastructuur een poel dempen waarin de beschermde kamsalamander in voorkomt. Voordat de poel mag worden gedempt moet er vanuit natuurwetgeving (Flora- en faunawet) eerst een nieuw poel worden gegraven voor de kamsalamanders.  Onderdeel van deze realisatie is het ontgraven van een poel in de huidige grondslag en het opbrengen van een leemlaag. Het nieuwe water moet bereikbaar zijn voor kamsalamanders. Dit betekent dat vanuit de overwinteringsplaatsen (bosgebied ten oosten van de beoogde poel) een geleidende groenstructuur in de vorm van een ruige haag met stobbenwal naar de oever wordt gerealiseerd. Langs de groenstroken en langs een deel van de poel wordt stobbenwal gerealiseerd. Dit mede om geschikt landhabitat te creëren. Totale oppervlak: 990 m2   

In ’s Hertogenbosch is de realisatie groen balkons van Willemspoort in 2016 van start gegaan, in Willemspoort worden ruim 300 gevarieerde en comfortabele appartementen gebouwd in de sectoren koop, huur en sociale huur. Verdeeld over hogere en lagere gebouwen. Een groene woonomgeving bieden is een belangrijk item, er is sprake van zowel dak- en gevelbegroeiing als balkonvergroening. De Koninklijke Ginkel Groep heeft samen met Heijmans de ontwikkeling en engineering van groen balkons op zich genomen. Dat behelst 5 woontorens waarvan de balkons worden voorzien van in totaal 287 plantenbakken waar ruim 2.000 planten voor een groene uitstraling zorgen.   Meer over Willemspoort Lekker wonen in je eigen huis zit ‘m soms in hele kleine dingen. Lekker veel licht in je woonkamer. Vanuit je appartement zó naar buiten lopen. Een geweldig uitzicht op alles dat groeit en bloeit. Bij de ontwikkeling van de appartementen in Willemspoort is er veel aandacht voor rust en ruimte.    Veel aandacht voor groen Willemspoort is de ideale woonlocatie voor mensen die zelf de balans tussen rust en rumoer willen bepalen. Tussen een terrasje pakken in de Bossche binnenstad of een heerlijke wandeling door de Gement. Ook op het eigen balkon is het heerlijk genieten van je eigen ‘groen’. Speciaal daarom hebben de architecten van Willemspoort aandacht besteedt aan een grote groene buitenruimte.  Jouw grote groene buitenruimte In het voorjaar van 2016 is begonnen met de bouw van Willemspoort. Gebouw B geeft ruimte aan 25 koopappartementen. Deze appartementen met uitzicht op het Willemspark hebben allemaal een bijzonder grote buitenruimte. En het fijne is dat de bewoner zelf kan bepalen welke grootte bij de woonwensen past! Er kan gekozen worden voor een knusse buitenruimte van 11m2 of een eigen urban garden op maar liefst 47m2 buitenruimte? Een geweldig uitzicht op alles dat groeit en bloeit. Dat verstaat men in Willemspoort onder heerlijk wooncomfort.  

Wat klanten over ons zeggen

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam